Ansamblul ” Oltenasii” Scaeşti locul I la Concursul Național „Magia Sfinxului” Buşteni

  0
  1238

  În perioada 31 august – 04 septembrie în localitatea Bușteni, Județul Prahova  s-a desfășurat Festivalul Concurs Național de Folclor pentru copii și tineret ”MAGIA SFINXULUI”, concurs la care au participat și Ansamblul ”OLTENAȘII” din Scăești- Dolj format din 12 minunați copii, pe lîngă care au participat și 2 soliști care au încântat cu vocile lor, publicul prahovean și nu numai, prin munca depusă de ei obținănd premii cum ar fi:

  Ansamblul ”OLTENAȘII”

  premiul I la secțiunea Dans Popular Autentic;

  – premiul Special și Tofeul pentru Originalitatea Jocului Popular;

  Denis Drăghici – premiul II și Luiza Turcu- premiul I-secțiunea interpretare.

  În data de 31 august ansamblul înpreună cu Prof. Bitoleanu Filip Virgil-Daniel coordonatorul grupului sau cazat apoi s-au deplasat la Centrul Cultural ”AUREL STROE” din Bușteni pentru al vizita și a vedea unde își vor desfășura activitatea în următoarele zile de concurs, după care au vizitat orașul Bușteni. Seara s-a sfârșit cu o frumoasă petrecere în pijamale desfășurată între ansamblu, soliști coordonator și părinți.

  În dimineața zilei de 01 septembrie dansatorii ansamblului ”OLTENAȘII”

  și-au susținut cu entuziasm colegii soliști în ziua lor de concurs unde spre final munca lor a fost încununată cu premiile meționate mai sus ( Denis Drăghici – premiul II și Luiza Turcu – premiul I).

  În dimineața zilei de 02 septembrie ne-am deplasat la CASCADA URLĂTOARE într-o atmosferă de voie bună făcând poze și cântând.

  La întoarcere din mica excursie dansatorii au susținut o mica repetiție pentru

  a-și reaminti programul de concurs și a primii ultimele sfaturi și detalii. În după amiaza zilei în curs Ansamblul ”OLTENAȘII” s-a deplasat  la Centrul ”Aurel Stroe” unde și-au susținut concursul și au reprezentat zona Olteniei așa cum numai ei știu să o facă. De la intrare în scenă, pe parcurs și până la sfârșitul evoluției aceștia au avut o prestație exmplară întrucât au reușit să smulgă ropote de aplauze atât de la publuic cât și de la membri juriului dar și lacrimi de fericire.

  La sfârșitul zilei de concurs juriul a apreciat că ansamblul ”OLTENAȘII” din Scăești Județul Dolj, în urma prestației sale, merită premiul I la secțiunea Dans Popular Autentic și Premiul Special și TROFEUL pentru Autenticitatea Jocului Popular.

  Seara se sfârșește cu o bucurie imensă, cu lacrimi de bucurie și cu o mică petrecere în mijlocul echipei.

  În dimineața zilei de 03 septembrie am participat împreună cu toată echipa la încă o excursie în explorarea muntelui Caraiman unde am vizitat minunățiile patriei ”Babele” și ”Sfinxul” al cărui nume este dat și Festivalului ”MAGIA SFINXULUI”. De asemenea în această excursie fiind o atmosferă minunată prin traseele montane, ajutorul oferit unul altuia, cântând și atmosfera care au creat-o demonstrează că sunt o adevărată echipă.

  Minunații dansatorii ai Ansamblului ”OLTENAȘII” alături de colegii lor soliști Denis Drăghici și Luiza Turcu sunt invitați să participe la Gala Festivalului Concurs Național de Folclor pentru copii și tineret ”MAGIA SFINXULUI” care a fost prezentată de îndrăgita moderatoare Iuliana Tudor de la TVR 1.

  Seara de 03 septembrie se încheie cu sărbătorirea rezultatelor obținute la care au participat alături de noi oltenii și alte ansambluri din Ialomița și Brăila integrându-se cu toții în jocuri atât oltenești cât și în jocurile specifice zonelor mai sus menționate.

  În ziua de 04 septembrie urmeză întoarcerea spre casă unde pe drum echipa a cântat, a poposit la Cetatea Râșnov de unde a plecat cu impresii frumoase despre acele locuri.

  Ajunși acasă Doamna Primar împreună cu membrii Consiliului Local, Domnul Director al Școlii Gimnaziale Scăești precum și părinții dansatorilor au oferit copiilor o surpriză primindu-i cu ropote de aplauze, felicitări, confetii, îmbrățișări, lacrimi de bucurie, poze, cadouri și o masă festivă.

  Profesor Bitoleanu Filip Virgil-Daniel